PRIVACY DISCLAIMER

© 2018 Unplug Jezelf

Kwetsbaarheid is je grootste kracht

September 27, 2018

 

Dit is echt een van mijn favo quotes. Kwetsbaarheid is je grootste kracht.

En het is waar. Hier zijn onderzoeken naar gedaan.

Daarover vertel ik je straks meer.

 

De laatste tijd ben ik het nóg meer aan het ontdekken wat er gebeurd als ik mij kwetsbaar opstel. Maar ik neem je eerst nog even verder terug. Naar 2014. Ik werkte als assistent store manager voor een grote retailer in de flagship store in Rotterdam en ik had zo'n 20 meiden onder me.

Hier leerde ik onwijs veel maar moest ik ook hard zijn. En dat is iets waarvan ik nu weet, dat het zelfs een van de dingen is die naar m'n burn-out hebben geleid.

Want hard zijn past helemaal niet bij me. Door hard te zijn raakte ik steeds verder van mezelf verwijderd.

 

As we speak zit ik in een ongelofelijk moeilijke situatie. Mijn relatie is net voorbij en ik heb officieel geen huis. Ik hop van huis naar huis, huizen van vrienden die op vakantie zijn en ik heb dus geen thuis meer. Ik heb geen eigen plek meer om tot rust te komen.

En ik zeg je: dat is heftig.

(Vandaar dat het retreat in september ook is geannuleerd en dat het even stil is op social media, ik moet zelf even practicen wat ik preach)

 

Wat ik moeilijk vind, of waar ik me nu heel bewust van ben, is dat deze situatie me weer zo hard maakt. Om mezelf te beschermen. Ik zet een masker op en denk dat niemand me kan raken. Zoals ik al zei, ik ben me er heel bewust van.

Want het verschil met 'toen' en nu, is dat ik om hulp durf te vragen. Ik durf aan te geven dat ik een onwijze kut dag heb. Ik durf te zeggen dat ik gister m'n lenzen niet eens in kreeg omdat ik zulke dikke ogen had van het huilen.

Of zoals laatst, toen ik een training (voor het eerst) moest geven waarvoor ik onwijs zenuwachtig was en dit gewoon metéén aangaf aan de groep.

En guess what? Niemand heeft afgehaakt. Niemand zei, je bent een slechte trainster. En niemand heeft gezegd 'bel me maar weer wanneer je weer leuk bent' (Je snapt: de angst is er wel gewoon hé, dat dit alsnog gebeurd).

 

Maar wat er dus gebeurd als je je kwetsbaar opstelt: Je maakt verbinding.

 

Wil je hier meer over weten? Mijn favo mens op dit moment is Brené Brown. Ik kan uren filmpjes van haar kijken op YouTube. De kracht van kwetsbaarheid is door haar geschreven en ze deed deze TedTalk die al bijna 8,5 miljoen keer is bekeken op YouTube. I love her.

Want ze is grappig. Ze is onderzoeker maar vertelt het heel Jip & Janneke...down to earth.

 

 

 

Please reload

RECENTE BERICHTEN

March 30, 2018

October 30, 2017

Please reload

ARCHIEF
Please reload

ZOEKEN OP TAGS
Please reload