PRIVACY DISCLAIMER

© 2018 Unplug Jezelf

Plezier: Op vakantie met een burn-out II

July 10, 2018

 

De vele blogs en social-posts over ‘vakantie zonder stress’ vliegen je weer om je oren! En ook ik schreef er 2 jaar geleden dit blog over.
Maar nu dacht ik, misschien wel leuk om een update te schrijven met nieuwe tips!

Komen ze:

Maak een checklist. Schrijf alles op wat in je hoofd zit. Van je reisverzekering, tot de laatste boodschappen (mini shampoo / koffer / kattenvoer voor de kat die achterblijft) tot de laatste zaken die je verder nog moet regelen voordat je relaxed weg kan.

• Leg je koffer gewoon al 3 weken van tevoren open en iedere keer als je ergens aan denkt om het niet te vergeten, leg je het er gewoon alvast in.

• Doe geen stedentrip of een plek met veel prikkels. Kies eerder voor de natuur, of een strandvakantie om echt tot rust te komen. Waar je niet het gevoel hebt dat je plekken mist of niet alles uit je vakantie hebt gehaald als je dit of dat niet hebt gezien.

Skip de jetlag! Boek geen trip naar de andere kant van de wereld met 8 uur tijdsverschil. Je zal je helemaal geshuffeld voelen door de nog eens extra vermoeidheid die een jetlag brengt.

• Maak het zo comfortabel mogelijk voor jezelf. Boek die extra koffer als je het in je hoofd niet aan kan om te kiezen tussen outfits of zodat je gewoon lekker je sloffen mee kan nemen.

• Ga met iemand die je vertrouwt en waar je je op je gemak bij voelt, waarbij je je grenzen durft aan te geven en iemand die dit ook volledig begrijpt en respecteert en je niet zal pushen.

• Bedenk wat jij nodig hebt. En doe dat.
Is het een zen-vakantie? Een yoga retreat? Of wil je flink gaan wandelen in Schotland? Of een strandvakantie op Sicilië? Ontspan en maak nieuwe herinneringen!

Vergeet niet dat ook jij vakantie verdient!
Veel mensen met een burnout voelen zich schuldig omdat zij niet zo hard hebben gewerkt als anderen in aanloop naar de vakantie. Maar jij levert toch ook vakantiedagen in?
Jij verdient het toch ook om te ontspannen (!) en te genieten?

Happy summer! 

Please reload

RECENTE BERICHTEN

March 30, 2018

October 30, 2017

Please reload

ARCHIEF
Please reload

ZOEKEN OP TAGS
Please reload