PRIVACY DISCLAIMER

© 2018 Unplug Jezelf

To detox or not to detox?

April 11, 2018

Te moe om te lezen? Ik heb hem ook in video vorm voor je!

 

Voeding bij een burnout is essentieel voor het herstelproces. Ik had het er laatst met iemand over dat het zo bizar is wat voeding doet, maar eigenlijk is het super logisch. Voeding is de basis. Van alles!

Daarom is het ook zo'n belangrijk onderdeel van Unplug Jezelf - het gratis detox ebook, ik heb er video's aan gewijd in het 50 DAYS programma, maar tijdens de retreats zijn de maaltijden dus ook echt super gezond.

Het lichaam is uitgeput en je weerstand is verlaagd, dus dan wil je daar voor zorgen.

 

Maar om te weten hoe je nou voor je lichaam kan zorgen is het eerst belangrijk om te weten wat er nu in je lichaam aan de hand is.

Een burnout houdt o.a. in dat je bijnieren zijn uitgeput, oftewel een bijnieruitputting. Je hebt in al die tijden van stress te lang, teveel cortisol aangemaakt - jeweetwel - hét stresshormoon. Dit is helemaal geen slecht hormoon, want het houdt je scherp, zoals bijv. adrenaline. Maar net zoals bij alles, teveel is nooit goed.

Daardoor heb je te lang een te hoge cortisolspiegel gehad en nu zijn de bijnieren uitgeput waardoor je overgaat op een te lage cortisolspiegel.

 

Dus een uitgeput lichaam en hoe kan je daar nou het beste voor zorgen? Door het goed te voeden, om het te herstellen en voor energie!

Ik weet nog goed hoe het was, maar echt, als je ergens je energie voor wilt besparen doe het dan voor het (voor)bereiden van je maaltijden, want dát is wat je nodig hebt, de juiste voeding.

 

Tijdens mijn burnout heb ik voor het eerst een detox gedaan, daar heb ik ook vaak blogs over geschreven. Er zijn zat redenen om te detoxen! Denk aan, voller haar, kilo's kwijt, een mooiere huid, beter slapen, noem het maar op...ik doe het voor ENERGIE!

Want tijdens mijn eerste detox dus, middenin mijn eigen burnout, voelde ik me ontzettend goed. Nog lang niet zoals het zou moeten natuurlijk, maar veel beter dan de andere dagen!

Hierdoor geïnspireerd heb ik de detox guides als ebook geschreven. Compleet met menu, recepten en het allerfijnst: een boodschappenlijst.

 

Laatst kreeg ik het aanbod om een samenwerking aan te gaan met JUIZS.

Ik heb inmiddels al 3 detoxes gedaan, maar nog nooit een echte sapkuur!

Mega spannend vond ik het want als je HANGRY opzoekt in het woordenboek zie je mijn foto! En ik geef toe: Ik heb een suikerverslaving.

Daarom doe ik het dus ieder jaar, in de lente, om mijn lichaam een reset te geven.

Om weer van de suikers af te kicken, m'n darmen rust te geven en om weer bewust met eten om te gaan!

 

En echt, deze sapkuur is me ontzéttend meegevallen! Ik was bang voor honger, maar die heb ik alleen 's avonds even gehad. Ik ben ook niet 's nachts wakker geworden met honger.

Daarbij zijn de sapjes ook nog eens SUPER LEKKER! Ik dacht dat ze niet te harden zouden zijn doordat er bijne geen fruit in zat, maar dus echt heel lekker.

 

Dit zijn de voordelen van JUIZS (als je het mij vraagt!):

• Vrijwel dus alleen maar groente in de sapjes. Veel sapkuren van andere merken bevatten ook veel fruit. Maar fruit is natuurlijk gewoon nog suiker.

• De sapjes worden thuis geleverd op een moment dat voor jou uitkomt. En ze worden bevroren geleverd! Dan kan jij altijd nog kijken wanneer het nou echt een goed moment is. Want een detox moet je plannen!

• JUIZS heeft een opbouw-en afbouwprogramma met recepten die je gratis kan downloaden. Het is belangrijk om dit goed te doen om klachten te voorkomen!

• Dagelijks krijg je een mail met tips en een uitleg over wat er nu gebeurd in je lichaam

• Gewoon doen, want het is echt heel lekker!!

 

En nu wil je natuurlijk weten wat deze kuur voor mij heeft gedaan!

Ik voel me weer beter, nieuwe energie, heel scherp, goede focus!

 

Ik weet nooit of ik afval omdat ik geen weegschaal heb (yes, expres) maar mijn buik is absoluut platter! En het lijkt wel of het nog doorwerkt want de afgelopen paar dagen is m'n buik nóg wat platter geworden.

 

Wil jij het ook proberen? Doen!

Ik heb een mooie kortingscode voor je gefixt met JUIZS! Met #unplugjezelf krijg je 20% korting op jouw kuur! (geldig t/m 30 april 2018)

Please reload

RECENTE BERICHTEN

March 30, 2018

October 30, 2017

Please reload

ARCHIEF
Please reload

ZOEKEN OP TAGS
Please reload