PRIVACY DISCLAIMER

© 2018 Unplug Jezelf

Boekentips voor burnout!

April 5, 2018

 

 

 

Tijdens de Unplug Jezelf retreats neem ik altijd ook mijn boeken mee. De boeken die tijdens en na mijn burnout voor mij hebben ‘gewerkt’. Voor de deelnemers om iets te lezen en misschien iets uit te halen tijdens het weekend.

Dit zijn boeken over mindfulness, over hoogsensitiviteit, boeken over Fuck It en How to not give a fuck, een boekje over Buddha, over Freud, etc.

Tijdens het laatste retreat kreeg ik dan ook de vraag ‘Welk boek heeft je nou het meest geholpen?’

Pfoe! Pittige vraag toch wel, want ik haal uit alle boeken wel iets. Gek genoeg heb ik geen één boek gelezen specifiek over burnout. Tot deze! 

Want mocht je nou een boek zoeken waaruit je vooral herkenning wilt halen, then this is the one!

De Kunst van het Verdwijnen van Sarah Domogola.

 

Ook al is mijn burnout achter mij, het verhaal van Sarah raakte mij ontzettend en kwam ook als een bevestiging: wat ik had was écht een burnout. (Yes, ik kan soms nog wel eens twijfelen of onzeker zijn...was het nou écht?)

 

Als Sarah dertien is gaan haar ouders plotseling scheiden en begint ze voor het eerst paniek te ervaren. Ze probeert vervolgens haar angsten en paniek te onderdrukken door naar Amsterdam te verhuizen en de beste regisseur te worden die er is. Je herkent het al: onderdrukken, niet naar het lichaam luisteren en door, door, doorrrrrgaan! 

 

Ik moet altijd even inkomen met een boek, maar toen ik er eenmaal in zat...Ik heb hem nog net niet volgekleurd met een markeerstift, maar hij zit inmiddels dus helemaal vol met ezeloortjes. 

 

• Als je wilt leren hoe je om moet gaan met de acceptatie van je burnout;

• Als je je afvraagt, waarom ik, waarom komt dit op mijn pad;

• Als je denkt, ‘Ja maar zo erg was het toch helemaal niet in mijn jeugd?’;

• Als je niet zo goed weet hoe je om moet gaan met de vragen van je omgeving;

• Als je niet weet hoe je nou tot rust moet komen...

 

Al deze inzichten staan in dit boek, op een hele krachtige en poëtische manier geschreven. 

 

Eentje zal ik je nu verklappen, die bij mij is blijven hangen en waar ik al dagen mee in m’n hoofd loop. Een zin die ook jij in je mag opnemen en mag laten bezinken:

 

Je krijgt wat je nodig hebt

 

Please reload

RECENTE BERICHTEN

March 30, 2018

October 30, 2017

Please reload

ARCHIEF
Please reload

ZOEKEN OP TAGS
Please reload