PRIVACY DISCLAIMER

© 2018 Unplug Jezelf

Liefde: Je burnout is een kado

January 12, 2017

 

 

Laatst zat ik wat te scrollen op Facebook en kwam ik een filmpje tegen wat de mannen van 365 dagen succesvol opnamen in samenwerking met Happinez Magazine.

Daarin vertellen ze over hun goede vriend die in 2013 overleed aan de gevolgen van botkanker. David (van 365) werd gevraagd om te spreken tijdens de begrafenis en z'n laatste woord voor te lezen. Dat laatste woord ging erover dat iedereen kado's krijgt in z'n leven maar deze niet (durven) uit pakken.

En dat raakte mij.

 

Het raakte mij zo want ik weet nog goed dat ik in het begin het echt niet meer zag zitten. Ik voelde me eenzaam, verdrietig, gefaald, in paniek, verdwaald, ik kampte met schuldgevoel naar mijn werkgever, ik was enorm zoekende naar een quick fix, naar de gouden oplossing en was ik ook nog eens dóódmoe. Herkenbaar?

 

Maar doordat je zo aan het zoeken bent, geeft dat nog veel stress. Stress die je er echt niet bij kan hebben. Je bent aan het vechten, wat enorm veel energie kost. En je hebt moeite met de situatie te accepteren.

Oftewel, no way dat je ziet wat voor kado je lichaam je heeft gegeven.

 

Maar aan het eind van de donkere tunnel, waar jij nog misschien aan het begin staat, durf ik je dit te beloven: die burnout is echt een mega kado.

Durf het aan te pakken, uit te pakken, durf het te ondergaan, geef je over, accepteer de situatie, stop met vechten, want je moet er doorheen, je kan er niet om heen...

Zodra je dit hebt gedaan, gaat er ruimte onstaan in je hoofd. Ruimte voor herstel.

Als het in je hoofd eenmaal oké is, zal je lijf volgen. Promise!

 

 

 

 

 

BewarenBewaren

Please reload

RECENTE BERICHTEN

March 30, 2018

October 30, 2017

Please reload

ARCHIEF
Please reload

ZOEKEN OP TAGS
Please reload