PRIVACY DISCLAIMER

© 2018 Unplug Jezelf

Herkenning: Wat werkte wel, wat werkte niet

March 30, 2017

 

 

Tijdens de retreats van Unplug Jezelf wil ik zoveel mogelijk samen brengen van de dingen die ik heb gedaan en die mij hebben geholpen om uit mijn burnout te komen.

Laatst werd ik via Twitter gevraagd wát ik nou allemaal precies gedaan heb.
I tell you!

 

Stap 1 was de huisarts, de bedrijfsarts en het shoppen naar een psycholoog.

Het is belangrijk om een soort team voor jezelf samen te stellen.

Ik had een psycholoog, een haptonoom om mijn lichaam weer te leren voelen en ik deed 5 uur in de week aan yoga. Yes, dat is veel, maar het hielp heel veel, heel snel met mijn lichamelijke klachten. Ook zit hier natuurlijk mindfulness in - toch wel heel belangrijk bij een burnout!

 

Doordat ik merkte wat yoga voor me deed, het maakte me rustig en het haalde m'n lichamelijke klachten weg - Ik kwam uit mijn hoofd, in mijn lijf - en omdat ik niks liever wilde dan z.s.m. terug naar Ibiza, ging ik kijken naar yoga retreats. 

In mei 2015, 7 maanden ziek, stapte ik in mijn eentje in het vliegtuig.

Rust, mijn eiland, mindfulness, yoga, de juiste voeding, healing, nieuwe vriendinnen, dit was wat ik zocht. Hier ging ik pas echt weer voelen. 

Ik vertelde later aan iemand 'Ken je al die quotes die je overal ziet op Pinterest? Van die feel good quotes? Het lijkt wel alsof ze allemaal in mijn hoofd zijn geklikt'.

Voelen. En door het echt te voelen krijg je weer meer vertrouwen in jezelf. 

Maar ik was er nog lang niet. 

 

2 maanden later, 9 maanden ziek, waarvan ik 3 maanden bezig was om te reïntegreren in mijn werk, wat niet opschoot, stelde mijn bedrijfsarts mij een revalidatieprogramma voor. Ik wil liever geen namen noemen, maar dit is een programma van een bedrijf wat samenwerkt met bedrijven om hun zieke werknemers weer succesvol te kunnen laten reïntegreren.

Ik kreeg een programma van 2 weken waarbij je maandag tot en met vrijdag van 9 tot 16 u onder de pannen bent. Je komt in een groep met verschillende mensen met verschillende klachten en krijg je groepstherapie met ook mindfulness erin verwerkt, beweging, hulp bij je reïntegratieplan, je leerde je grenzen te voelen en aan te geven, etc.

Wat ik wel heel erg miste was dat het programma niet specifiek op burnout gericht was en dat niemand uit mijn groep een burnout had...Maar het hielp.

Ik durfde weer aan de slag te gaan. Ik vertrouwde op mijn reïntegratieplan.

 

Ik stagneerde echter toch al vrij snel in m'n plan. Ik kwam niet omhoog in m'n uren, kreeg veel te maken met terugvallen.

Helemaal wanhopig werd ik er van en heb toen, 14 maanden ziek, gekozen voor het tweede spoor. 

 

Ik besefte namelijk dat ik ziek was geworden door mijn werk en dat ik er nog steeds geen energie van kreeg. Ik was (en ben) er van overtuigd dat m'n werk me ziek hield. 

 

Terwijl ik wachtte op een GO voor verdere stappen in het tweede spoor besloot ik om naar een kinesioloog te gaan. Het leek alsof m'n hoofd oké was, daar was geen werk meer voor een psycholoog, maar dat m'n lijf hier niet mee meewerkte. Alsof m'n hoofd en lijf niet klikte, alsof het niet in balans was, niet samenwerkte...

En daar heb ik aan gewerkt met een kinesioloog. Dit is super alternatief, heel vaag, ik kan het niet uitleggen, maar het wérkt. Als je een aanvullende verzekering hebt krijg je wel een deel vergoed overigens!

 

Tijdens het tweede spoor kreeg ik een nieuw 'revalidatieplan' aangeboden van mijn werkgever. Yep, ik heb echt vet geluk gehad met mijn werkgever.

Ik werd gekoppeld aan een dame die mij energy healings gaf, maar ook een plan met me opstelde. Dit koppelde ze terug naar mijn werkgever die het goed keurde. 

En wauw, dit was me een plan! 

10 sessies met een personal trainer, een mindfulness weekend retreat van Hans Kloosterman met detox, de energy healings met haar en een jobhunter.

Wat ik zo fijn vond met deze vrouw was dat zij precies begreep wat een burnout was, luisterde goed naar mijn verhaal en snapte haarfijn wat het was wat ik nodig had.

M'n energie kwam terug.

 

De sessies met de personal trainer zorgde ervoor dat mijn lijf fysiek weer sterker werd. Dit kan ik je echt zo ontzettend aanraden. Het kost wat maar dan heb je ook echt wat. Niet alleen werd m'n lijf sterker maar m'n zelfvertrouwen groeide weer. 

 

Ook heb ik nog op de chakra tafel gelegen. Ja dit was wel echt het vaagste wat ik gedaan heb, maar ook echt het leukste. 

Hier breng je je chakra's weer in balans. Echter bleek bij mij al alles in balans te zijn en kreeg ik de les mee "Jij moet nu gewoon gaan doen wat bij jou past, je bent te ver van jezelf verwijderd geraakt". Dit was de beste les ever, want het was waar.

Hij heeft me wél nog mooie kleuren laten zien en nou ja...té vaag! Deze behandeling krijg je ook voor een deel vergoed bij een aanvullende verzekering.

 

Wat heeft er nou het meest gewerkt?

Ik denk dat alles precies op het juiste moment is gekomen. Je kan in het begin bijvoorbeeld niet onwijs gaan knallen met een personal trainer, je lijf is uitgeput. 

Maar waar ik het meest heb geleerd en wat het meest heeft gewerkt in een korte tijd is het yoga retreat. 
Heb je vragen over een van mijn vele behandelingen? Let me know! Ik help je graag!

 
 

Please reload

RECENTE BERICHTEN

March 30, 2018

October 30, 2017

Please reload

ARCHIEF
Please reload

ZOEKEN OP TAGS
Please reload