PRIVACY DISCLAIMER

© 2018 Unplug Jezelf

Liefde: Het verhaal achter het retreat

February 19, 2017

 

 

Via deze weg wil ik je allereerst waarschuwen voor burnout 'vakanties'.

Er zijn er meerdere die onder mijn aandacht zijn gekomen. Ik merk dat 'ze' de burnout groep 'pakken' omdat dit momenteel een grote groep is dus zien ze het als commercieel. Ze beloven je om binnen 6 dagen uit je burnout te zijn. Dat is natuurlijk aantrekkelijk! En of je nou besluit met mij mee te gaan of niet, pas hier voor op.

Want dat kán niet. En ik zal je uitleggen waarom. 

Deze stress die is opgebouwd in je lichaam, die nu heeft geleid tot een burnout, heeft zich misschien wel járen opgestapeld. Vaak zijn er ook persoonlijkheidskenmerken, zoals perfectionisme, de lat te hoog leggen, loyaliteit, sterke interne criticus, oftewel, kenmerken die jij als jaren in je hebt. Dit krijg je er niet uit met een week vakantie. 

 

Toen ik zelf vol in m'n burnout zat volgde ik een yogaretreat op Ibiza bij Mirjam en Fraukje. Doodsbang en stijf van de stress ging ik er naar toe. Alleen op vakantie!
6 weken voor vertrek stond m'n koffer al klaar omdat ik bang was dat ik iets zou vergeten. 

Maar heeft me zó veel gegeven, dat ik dat nu wil doorgeven met Unplug Jezelf.

Na het retreat kreeg ik te horen dat m'n ogen 'rustiger staan', dat ik relaxter omging met bepaalde dingen en ik werd vergeken met een Coca Cola Light. 

Dit is wel echt hetgeen wat me het meest heeft geholpen of het meest in de goeie richting heeft gestuurd. En ik heb echt werkelijk álles geprobeerd om m'n energie terug te krijgen, denk aan: Een intern revalidatieprogramma van 2 weken, energiebehandelingen, 25+ sessies met een psycholoog, wel 6 x bloed geprikt om te kijken of het niet wat anders was, een kinesioloog - vond ik heel leuk - op de chakratafel - ook kick! - jobhunter, mindfulnessweekend met zware detox en nog meer. 

 

Maar waarom Ibiza?

Ibiza roept me al jaren. Misschien wel 10 jaar geleden voor het eerst bij Yorin Travel (#throwback!) en later 24/7 Ibiza bij RTL 5. En dan bij het laatste vond ik alleen de stukjes van Bridget Maasland interessant. Zij ging yoga doen en zocht de hippiekant van het eiland op.


Nog maar een half jaar voor het retreat ging ik voor het eerst naar Ibiza met een vriendin. Dit eiland raakte me.
Het gevoel kan ik moeilijk beschrijven. Ik voelde me gelijk thuis, wilde niet meer weg.


2 maanden na deze vakantie kwam ik thuis te zitten met m’n burnout.

Ik kon alleen maar aan Ibiza denken, het eiland had me in z’n greep en ik wilde zo snel mogelijk terug.
In deze fase van m'n burnout was ik ook echt veel yoga aan het doen (5 uur in de week). Het hielp met m’n lichamelijke klachten, het bracht me terug in het 'hier en nu' en het gaf me rust. En toen stuitte ik op yogaretreats.

Als nieuwe yogi had ik er nog nooit eerder van gehoord.
En toen vond ik er een op Ibiza. Een paar maanden later zat ik in het vliegtuig.

Dit retreat werd gegeven door Fraukje en Mirjam, die nu ook meewerken aan het Unplug Jezelf retreat. Iedere dag 2x per dag yoga (kundalini, restoritive, yin, etc), goede voeding van de kok en in de middag vrije tijd om het eiland verder te verkennen.

Ook woonde we een magische meditatie bij, bij Es Vedra.
Wat ik toen nog niet wist is dat Mirjam is gespecialiseerd in burnout, depressie en PTSS en ik deed een healing bij Fraukje die nu nog steeds doorwerkt in m'n leven.

Ook heb ik er echte, waardevolle vriendinnen aan over gehouden. Super bijzonder!

 

Het is niet voor niks dat Fraukje en Mirjam nu meewerken. Deze dames zitten bij mij echt diep in m'n hart door dat retreat. Ook Esther, die de breathwork sessies-en workshop zal geven is fantastisch goed in d'r vak. Anneke d'r massages gaan je laten relaxen  en de voeding van Bobby gaat jou leren wat de juiste voeding is. Alles zal je inspireren om hier verder thuis mee aan de slag te gaan.

 

Je lijf is uitgeput, er is geen pilletje voor ( of nou ja ;)).

Echt alleen het allerbeste wil ik je doorgeven, waar ik achter sta, waar ík in geloof. Als ik het niet geloof, kán ik het niet verkopen.

 

Afgelopen donderdag was er LIVE een Q&A via de Facebook Page van Unplug Jezelf, je kan het filmpje terugkijken.
Maar je kan je vragen natuurlijk ook altijd naar me mailen > tamarah@unplugjezelf.nl

of je mag me bellen > 06 427 36 365

Ik hoor graag van je, ik begrijp wat je doormaakt. 

 

 

Please reload

RECENTE BERICHTEN

March 30, 2018

October 30, 2017

Please reload

ARCHIEF
Please reload

ZOEKEN OP TAGS
Please reload