PRIVACY DISCLAIMER

© 2018 Unplug Jezelf

Zorg: Hoe zorg je voor jezelf met een burnout?

September 22, 2016

 

 

Wanneer de rest van je omgeving, je familie, je vrienden, je werkgever, je partner, niet meer begrijpen wat er met je aan de hand is, want, een burnout is best vaag, dan is het super belangrijk dat jij voor jezelf bijft zorgen - Lief zijn voor jezelf!


Hoe dan? Door te luisteren naar het kind in je. Wat heb jíj nodig? En door niet streng te zijn voor jezelf, de situatie accepteren en vooral niet proberen er heel snel weer uit te komen.


Een paar tips:


*De komende paar maanden zijn pyjama's en onesies je best friend. Investeer in een onesie die helemaal zwart is en van sweatstof, dan kan je er gewoon mee naar de supermarkt! Deed ik ook :)


*Maak het comfortabel en gezellig voor jezelf. Kaarsjes, wierookje, fijn dekentje...


*Doe helemaal niks wat je niet wilt! Of kan...


*Kook lekker voor jezelf. Je hebt er nu de tijd voor. Daarbij is goede voeding essentieel bij burnout omdat je lijf is uitgeput, duh. .


*Liters thee


*Ga wandelen. Pak iedere ochtend de tijd om wakker te worden in de natuur. De natuur werkt rustgevend en stressverlagend. En beweging is belangrijk!


*Luister klassieke muziek. Ja I know, je denkt dat ik gek ben geworden, maar er zijn genoeg onderzoeken die bewijzen dat je geest rustig wordt van klassieke muziek.


*Probeer yoga! Je lijf heeft het nodig om al die stress en spanning kwijt te raken. Zoals ik al eerder zei, beweging is belangrijk. Yoga is heel zacht en goed voor die pijnlijke spieren die je nu waarschijnlijk hebt. Die pijn die je voelt is alle opgebouwde stress.


Gooi vooral niet alles in één keer om. Bedenk goed wat bij jou past, leer te luisteren naar je intuïtie. 

Goede voeding is belangrijk maar ga niet hysterisch alles uit je keukenkastjes weggooien en herinrichten met quinoa en bijenpollen. Yoga is goed maar ga niet gelijk 2x per dag.

Geef het tijd en gun jezelf die rust. 

Die burnout heeft zich jarenlang opgebouwd en gaat niet weg met een maand. 

Accepteer dat en dan kan je gaan bouwen aan je nieuwe zelf. 

 

 

 

Please reload

RECENTE BERICHTEN

March 30, 2018

October 30, 2017

Please reload

ARCHIEF
Please reload

ZOEKEN OP TAGS
Please reload