PRIVACY DISCLAIMER

© 2018 Unplug Jezelf

Plezier: Op vakantie met burnout

August 4, 2016

 

Ik zie ze momenteel veel voorbij komen op social media, de artikelen over vakantie zonder stress.

Mja. Dat zit hem vooral in een goede voorbereiding denk ik. Niet plannen en van dag tot dag bekijken is daarvoor de truc als je het mij vraagt.

Maar ik zeg je eerlijk, ik ben mijn laatste 3 vakantie's moeier thuis gekomen dan voor dat ik ging.

Ergens doe ik dus iets niet goed.


First things first. 

Vakantie is goed voor je, het is belangrijk dat jij vooral plezier hebt in je burnout periode.

Daarmee krijg je nieuwe energie en kom je weer terug in balans.  Check het wel nog even met je werkgever voordat je zomaar boekt, zeker als je nog in de ziektewet zit!


Mijn eerste vakantie in m'n burnout was het yoga retreat op Ibiza wat ik deed. 

Alleen op vakantie zorgde wel voor stress op zich want karamba! wat vond ik het spannend. Maar dat zou een 'gezond' iemand ook hebben.

Ik had denk ik al 6 weken van tevoren m'n koffer open geklapt en steeds als ik wat bedacht wat ik niet moest vergeten legde ik het erin. Dit werkte voor mij.

Dit retreat had mij zó enorm goed gedaan!


Maar de tweede was naar Italië met m'n vriendje, onze eerste vakantie samen. Dit was vorig jaar, eind september, toen was ik al bijna een jaar ziek (raak hiervan niet van de leg, jouw herstel kan sneller gaan, dit is voor iedereen anders!).

Maar het was eind september en niet zulk lekker weer meer, waardoor we heel veel zijn gaan doen. Teveel. Ik was helemaal uitgeput!


De derde was naar New York City in januari. Jetlag, vet lange vliegreis ernaartoe, holy shit ik zag er als een berg tegenop! Het is een ontzettende intense stad met veel prikkels. Slecht eten. Ik was aan het overleven op suiker. En we zaten middenin die zware sneeuwstorm!

Hoe onwíjs gaaf het ook was, als ik eraan terug denk was ik goed van het wappie.


En zelfs Ibiza afgelopen mei met meiden die ik ken van het retreat van vorig jaar was te heftig.

Teveel prikkels doordat we met z'n vieren in een huis zaten, teveel op elkaars lip, teveel gedaan.

Ik kwam enorm moe thuis. Achteraf gezien kan ik het precies benoemen wat het is geweest. In het moment zelf voel ik me goed. Maar het herstel daarna duurt nog te lang.


Nu vertrek ik aan het eind van de maand weer naar Ibiza met de mister en ben ik echt van plan te gaan lamballen en niet meer het eiland over te racen van hotspot naar hotspot...


Dit is mijn advies: Zorg dat je uitrust. Zorg dat je naar een plek gaat waar je tot rust kán komen.

Een stedentrip is misschien niet het handigst. Ga met iemand waar je aan gewend bent, waar je bij durft aan te geven dat je over je grens gaat, dat het teveel is, dat je rust nodig hebt, waarbij je voor jezelf durft op te komen!

Of ga op zen-vakantie en pak een retreat waarbij je echt tot jezelf gaat komen! Kan ik iedereen aanraden.

Maar nogmaals, het is wel superbelangrijk. Het geeft je weer nieuwe energie! Niemand wordt beter van lamballen op de bank in Nederland met regen -__-

 

Please reload

RECENTE BERICHTEN

March 30, 2018

October 30, 2017

Please reload

ARCHIEF
Please reload

ZOEKEN OP TAGS
Please reload