PRIVACY DISCLAIMER

© 2018 Unplug Jezelf

Herkenning: Ben jij ook van een berg gevallen?

April 25, 2016

 

Na het gesprek met die HR-manager (zie vorige post) ben ik dat weekend erop gaan eten met 2 vriendinnen, waarvan 1 ook een burnout heeft gehad.

Zij was er relatief snel weer uit dus ik was vooral bezig met: Hoe kan ik het ook zo snel doen?!

Ik zat (achteraf) dus nog lekker in de 6e versnelling.

Wat ze me vertelde was een enorme eye-opener en dat ik meer begreep wat me te doen stond om hier gezond uit te komen. 

 

Toen zij op haar lowest point bij de huisarts bijna in huilen uitbarstte omdat ze haar klachten niet vertrouwde heeft hij een tekeningetje voor haar gemaakt:

 

 

 

 

Op het eerste plaatje zie je de situatie van 'nu': Je hebt het gevoel dat je enorm de diepte in bent gezakt. Een poosje geleden zat je nog op de top van de berg: nu ben je er keihard vanaf gevallen.

Je doet van álles om weer terug omhoog te krabbelen, maar telkens als het lijkt alsof je een paar stappen omhoog hebt gezet, val je weer wat dieper naar beneden. De top die achter je ligt lijkt steeds onbereikbaarder te worden: Ga ik me ooit weer zoals toen voelen?

Maar je maakt een inschattingsfout! Het is niet de bedoeling dat je je weer zoals toén gaat voelen - je moet vooruit!

 

 

 

Plaatje 2: je weet het nu nog niet, maar voor je ligt een níeuwe bergtop, die zelfs nog hoger zal blijken dan de vorige. Het wordt een zware klim maar die kun je maken: dat hebben vele mensen voor jou ook gedaan. Je moet geen energie meer verspillen aan het terug klimmen op de top die achter je ligt - vooruit moet je gaan! En hoe lang het ook gaat duren, uiteindelijk gaat je dat lukken!


Mijn vriendin heeft zijn tekening nog steeds aan haar prikbord hangen. Achteraf is dat, samenvattend, het meest wijze advies dat ze in die hele periode heeft gehad.

 

Dat is ook waarom Es Vedra op de achtergrond van de site staat. Ik was een paar maanden hiervoor voor het eerst naar Ibiza geweest en bij het verhaal van 'de berg' zag ik alleen maar Es Vedra voor me. Later is Es Vedra een meditatiepunt voor me geworden.

Ik zit áltijd tegenover Es Vedra op een andere berg naar haar te kijken.  

 

 

Please reload

RECENTE BERICHTEN

March 30, 2018

October 30, 2017

Please reload

ARCHIEF
Please reload

ZOEKEN OP TAGS
Please reload