PRIVACY DISCLAIMER

© 2018 Unplug Jezelf

Liefde: Je tribe bij burnout

April 7, 2016

 

 

 

 

Enorm lastig: hoe je contacten omgaan met je burnout.

Naast het feit dat je zelf amper weet wat er in je lijf gebeurt en het allemaal maar zelf aan het uitvogelen bent, heb je de mensen in je omgeving - je buddies, je familie, je geliefde...je TRIBE!

Je hebt samen al veel mee gemaakt maar dit is toch even andere koek. Je zit even in je eigen ei, afgezonderd van een 'normaal' leven. 

Vol met doktersafspraken. Yoga. Nieuwe voeding. Wandelen. En niemand die het echt snapt totdat je het zelf hebt meegemaakt.

 

Dit was voor mij misschien nog wel het pijnlijkst afgelopen jaar.

Je leert echt goed je tribe kennen.

Burnout is gewoon iets ontzettend vaags, je kan er je vinger niet op leggen.

Het is onzichtbaar.

Als je een gebroken been zou hebben zou het een stuk makkelijker zijn.

Dát kan je aantonen. Burnout niet.


Een paar tips voor hoe jij er het beste mee om kunt gaan:


Geen verwachtingen

Geen kaartjes in de brievenbus met 'beterschap'. Geen dagelijkse telefoontjes of appjes hoe het nu met je gaat. Dit zal na een maand wel afnemen. Au. 

De kunst is om geen verwachtingen te hebben. En dit is een proces, met verdriet, uiteraard. 

 

Laat los

Dan komt die ene vriendin eindelijk bij je langs en gaat dan alleen maar zitten vertellen over hoe het met haar gaat. Hoe fantastisch haar nieuwe baan is. Hoe leuk haar nieuwe lover is. Enzovoort. Dan gaat ze weg zonder dat jij hebt kunnen vertellen hoe het nu eigenlijk met jou gaat en jij bent totáál leeggezogen. 

En nu? Denk aan jezelf en spreek even niet meer af. Zet deze vriendschap even op een lager pitje. Laat los. 

 

Accepteren

Lang niet iedereen zal begrijpen wat er met je aan de hand is en jij zal het 100 x opnieuw willen vertellen want je wilt begrip. Accepteer dat je dit niet bij iedereen zal vinden.  

 

Energiegevers

Ontdek wie of wat juist wel je energiegevers zijn en doe daar het meeste mee. Misschien een vriendin die ook een burnout heeft gehad. Of de nieuwe contacten die op je pad komen. 

 

Grenzen aangeven

Je kan nu eenmaal niet in een weekend drie verjaardagsfeestjes afgaan. En de volgende dag nog gaan lunchen met een andere vriendin. En dan s'avonds nog een etentje. 

Zoek balans. Maak keuzes. 

Ontdek je grenzen en geef ze aan. Leg uit waarom je er niet bij bent of om 21.00 uur al naar huis gaat. Je bent ziek! Nee, geen griep. Erger...

 

 

Please reload

RECENTE BERICHTEN

March 30, 2018

October 30, 2017

Please reload

ARCHIEF
Please reload

ZOEKEN OP TAGS
Please reload